Do horní části Kostelní ulice (stejně  jako do dolní) by automobily mohly zajíždět z křižovatky ulic Školní/Spálená (u lékárny). Počítá s tím alespoň projekt rekonstrukce této lokality, o kterém nyní rozhoduje stavební úřad.

„Kostel má narušenou statiku. Silnici před kostelem stejně užívají chodci místo chodníku," vypočítává starosta Miroslav Mach argumenty pro zavedení nového dopravního režimu.

Původní záměr pěší zónu zřídit i v dolní části ulice (od lékárny k GE  Money bank) se stal předmětem kritiky tamních podnikatelů, kteří se obávali ztížení přístupu zákazníků do jejich provozoven.

„Zákazníci by neměli možnost krátkodobého zastavení, když třeba jen narychlo přijdou vyzvednout brýle. Bojujeme o každého zákazníka a tento krok by byl docela zásadní překážkou pro naše podnikání," řekla tehdy vedoucí tamní oční optiky Pavlína Schneiderová.


Nakonec tento záměr v projektu, který nyní probíhá schvalovacím řízením, není. Schvalovací akt mohou doplnit připomínky dotčených osob a institucí, které se mohou k projektu vyjádřit v rámci zmíněného stavebního řízení.

Na komunikaci budou zřejmě umístěny litinové sloupky, které znemožní vjezd vozidel od náměstí i z druhé strany. Rekonstrukce Kostelní ulice bude zahrnovat i osazení nového žulového povrchu. Příprava projektu trvala rok a půl včetně vyjádření příslušných orgánů (policie, památkářů, hasičů apod.). Přesný termín zahájení a dokončení plánované rekonstrukce ještě nebyl stanoven.