Den začátku Chodských slavností je každoročně mezníkem pro ukončení stavebních prací ve městě. Dělníci stihli dokončit ulici Elišky Krásnohorské či Hruškovu ulici, kde rovněž vybudovali kruhový objezd.

Dokončení prací do termínu Chodských slavností se nepodařilo stihnout například ve Vrbově ulici, za což se starosta města Miroslav Mach omluvil již při zahájení pouťových slavností. Jen málo scházelo také k dokončení Žižkovy ulice, která však byla v první den slavností opět zprůjezdněna k velké úlevě všech tamních obyvatel.

„Byly zde problémy, které rekonstrukci zdržely. V ulici byly historické kanály, jeden z nich měl být nefunkční, ale ukázalo se, že je zde několik kanalizačních přípojek. Museli jsme zjistit, kam vedou, a následně je přepojovat," vysvětlil Michal Hájek, vedoucí Odboru správy majetku domažlického městského úřadu.

Žižkova ulice do slavností získala nový asfaltový povrch, chodníky, osvětlení i parkovací místa. Nyní zbývá ještě několik dodělávek na chodnících a především úprava prostranství před domy tamních obyvatel.

„Nedalo mi to, musela jsem pořád koukat ven a kontrolovat, jestli to dělají pořádně, každý druhý obyvatel ulice se musel s dělníky domlouvat, jak to u jeho domu mají správně udělat. Těsně před Chodskými se sebrali a odešli a nechali prostranství před domy rozkopané. Sousedka je musela donutit, aby jí kameny vysypali příjezdovou cestu, jinak by tam s autem nezajela," popisuje jedna z obyvatelek ulice.

„Alespoň, že se jim podařilo ulici do Chodských zprůjezdnit. Je fakt, že pracovali skoro pořád, i každou sobotu brzy od rána, to se jim zase musí nechat," řekl obyvatel David Mikuš. „Silnice vypadala opravdu hrozně a v takovém stavu byla pěkně dlouho. Pokaždé, když jsem ulicí jel autem, měl jsem strach, abych si na něm něco neurval," dodal.