Letošního devátého ročníku se zúčastnilo třináct dvoučlenných posádek, což je již podruhé nejvyšší účast akce.

V dovednostním závodu museli řidič a závozník v co nejkratším čase zvládnout řadu zábavných, ale často i náročných úkolů:

Projet slalom z kuželů, házet řemeny na cíl, uříznout dřevo na míru, odmontovat kolo z jedné strany nápravy a přendat na druhou, nafouknout balónek. Potrápit bylo třeba i mozkové závity, když si museli závodníci zapamatovat co nejvíce náhodných předmětů z krabice či rozpoznat druhy semen.

Nejzajímavější úkol je pak čekal na závěr jízdy – ukousnout zavěšený párek namočený v hořčici.

„Pro všechny účastníky jsme připravili ceny a pamětní list, pro vítěze pak samozřejmě i poháry," poznamenal Václav Hejtman, jeden z organizátorů soutěže, kterou pořádá SDH Radonice ve spolupráci s obcí Milavče.

Dovednostní závod letos vyhrála dvojice Radek Hejtman a Pavel Kaše, druzí byli Petr Sazama a Vladimír Sporer. Třetí příčka patřila Václavu a Michaele Kokaizlovým.

V rychlostním závodě pak zvítězil Josef Kočka a Václav Horn, stříbro získal Milan Skorka a Jiří Haška a bronz Jan polák a Lenka Kašová.

Pro diváky recesistického závodu pak bylo samozřejmě připraveno občerstvení a děti se navíc za závodištěm mohly svézt na koních. Den pak všichni zakončili posezením při zábavě v místní hospodě.