Konec zatékání a úniku energií. Tepelné izolace a nový povrch získají do konce srpna střechy panelových domů, které jsou ve vlastnictví města Domažlice.

„Je jich čtrnáct. Opravou projdou všechny panelové domy naráz. Velkým rozsahem zakázky se nám podařilo motivovat stavební firmy k podání velmi výhodných nabídek," konstatoval starosta Miroslav Mach. Vítězná firma práce provede za 2,9 milionu korun bez DPH.

„Sousedka z horního patra si v zimě stěžovala, že k ní zatéká a má na stropě skvrny," uvedla jedna z obyvatelek ulice 17. listopadu. Opravy se týkají i střech paneláků v Kovařovicově a Kozinově ulici.

„Tímto zásahem dojde k úspoře energie na vytápění," slibuje  si Mach. Předchozím krokem byla předloňská výměna všech oken v panelácích, které byly postaveny před rokem 1989. Renovace střech by měla být hotová do konce prázdnin. „Kdy by se měla dělat střecha u nás, to nevím, kdysi jsme o tom mluvili na domovní schůzi, ale přesný termín nám ještě nikdo neřekl," dodala žena ze sídliště ´Itálie´. Po renovacích oken a střech město plánuje rozsáhlou opravu výtahů.