Rozhodli o tom nově zvolení zastupitelé v pondělí v podvečer před třemi desítkami přihlížejících občanů v restauraci Tyrolka, jež se nachází v budově obecního úřadu.

„Trošku se nám změnilo složení zastupitelstva. U nás byly při volbách dvě kandidátky. Sdružení nezávislých kandidátů s 9 lidmi a tříčlenná kandidátka Sdružení DSZ a NK. Do zastupitelstva se dostalo díky hlasům voličů sedm lidí z naší kandidátky," uvedl lídr SNK, staronový starosta Vlastimil Anderle.

Zastupitelé složili slib a poté zvolili představitele obce Díly. „Potvrdili mne jako starostu a dosavadní místostarosty také, takže je to u nás vše při starém," uvedl na dotaz Deníku Anderle.

Dílští zastupitelé také volili ty, které pověřili funkcemi předsedů ve dvou tříčlenných výborech, a další pro dvě komise. „Předsedkyní finančního výboru je Radka Svitáková a předsedou kontrolního výboru byl zvolen Petr Kuneš. Volili jsme i předsedy sedmičlenné stavební komise, ji nyní vede Antonín Jelínek, a předsedu nově zřízené pětičlenné komise pro občanské záležitosti, jíž je Alena Kabourková, která se této činnosti věnovala již v minulosti," zakončil starosta Anderle.

Zvolené zastupitelstvo

Sdružení nezávislých kandidátů:

Škultéty František  163 hlasů

Kuneš Petr             147  -"-

Rýdl Miroslav         146 -"-

Kabourková Alena  131 -"-

Anderle Vlastimil     115 -"-

Jelínek Antonín       111 -"-

Svitáková Radka     119 -"