Zprávy o činnosti přednesli starosta sboru Václav Bárta a velitel zásahové jednotky Michal Lukášek. „Prvořadým úkolem členů sboru a především příslušníků poloprofesionální jednotky je údržba techniky a výstroje, školení a další příprava na případné zásahy při ochraně osob i majetku,“ uvedl Lukášek.

Z třiceti loňských výjezdů jednotky bylo 15 technických zásahů (čerpání vody ze sklepa, úklid padlých stromů apod.), šest dopravních nehod a devět požárů.

Při dětském dnu předvedli hasiči ukázku zásahu u dopravní nehody s vyproštěním osob, která měla u návštěvníků velice příznivý ohlas. V říjnu se uskutečnilo prověřovací cvičení jednotky situované na požár rodinného domu. Jako hlavní rozhodčí se ho zúčastnil dlouholetý zkušený bělský hasič Josef Šlehofer.

Loni bylo ustaveno sedmičlenné družstvo mladých hasičů pod vedením Mirka Holínky, které se zúčastnilo několika soutěží na Domažlicku, Tachovsku a také v Kralovicích (zde obsadili vynikající čtvrté místo).

Sbor také dvě hasičské soutěže pořádal – okrskovou soutěž v květnu a první ročník soutěže O pohár starosty města v srpnu.
Té se zúčastnilo jen pět týmů, ale časem se určitě dostane do širšího povědomí a stane se další úspěšnou bělskou tradicí.
Ze společenských akcí hasiči pořádali například oslavy MDŽ, hasičskou pouť se svěcením sošky sv. Floriána a její umístění na hasičskou zbrojnici, kuchařskou soutěž a další.

Významnou součástí sboru je 11 mladých hasičů pod vedením Jany Jandové, Dany Timurové a Juraje Kondryse. Děti předvedly na okrskové soutěži ukázku požárního útoku a účastnily se i dalších akcí sboru. V červenci absolvovaly třídenní branný závod na turistické chatě na Liščí Hoře společně s dětmi z Třemešné.

V listopadu využily pozvání mladých hasičů z Horšovského Týna na zdobení perníčků a na oplátku uspořádaly vánoční besídku s pečením vánočky. Velkou zkušeností pro ně bylo sportovní odpoledne v Milavčích za účasti 15 dětských hasičských družstev.

Bělský starosta Libor Picka ocenil činnost hasičů nejen při jejich práci, ale hlavně jako možnost neformálního setkávání lidí společných zájmů. Hasiči byli v minulosti jedním z center spolkového života občanů města a mohli by se jím stát i v dnešní době.

„Děkuji vám za nezastupitelnou pomoc při akcích pořádaných městem a zároveň za jeho reprezentaci při hasičských soutěžích,“ vzkázal.

„Jsem rád za příležitost k osobnímu setkávání s hasiči při místních akcích, kdy se dozvím o činnosti sborů víc než z oficiálních hlášení,“ poznamenal jeden z čestných hostů, ředitel územního odboru HZS Domažlice Václav Petržík. Pochválil činnost s mládeží jako předpoklad pro další existenci sboru.
Setkání se zúčastnili i starosta okrsku Jaroslav Lešek, vedoucí mladých hasičů z Horšovského Týna Blanka Triščová a bělský farář František Salášek.
Na schůzi byly předány stužky za věrnost Jiřímu Kadečkovi (50 let), Oldřichu Úlovcovi (40 let), Janě Jandové (30 let), Miroslavu Jandovi (10 let), Lukáši Jandovi (10 let) a Lukáši Maraczimu (10 let). Závěr schůze patřil Václavu Komrskovi a jeho harmonice, při které se hasiči dobře pobavili a samozřejmě si i zazpívali. ⋌(mab, job)