Uskuteční se ve firemním areálu na dohled od městské brány, hned naproti vjezdu na parkoviště supermarketu Penny a otevřena bude v sobotu od 8 do 18 hodin a v neděli od 8 do 16 hodin. K vidění budou motocykly i automobily vyrobené od 20. až do 80. let 20. století počínaje mopedy a konče elegantními sportovními vozy či americkými „křižníky silnic“.

Zastoupeny budou proslulé i dávno zapomenuté značky, což je pokaždé příležitost pro starší generace zavzpomínat si na svoji první motorku či první auto, popřípadě připomenout si stroje, o nichž mohli v letech svého mládí pouze snít. Mnozí návštěvníci přicházejí i se svými dětmi či vnoučaty, aby jim ukázali pokrok, jakého bylo v konstrukci motorových vozidel dosaženo.
„Novinkou mezi vystavenými auty bude kabriolet Porsche 356. Jedná se sice o repliku, ale je k nerozeznání od originálu, který bývá vzácností i na německých srazech veteránů. Mezi motocykly určitě upoutá Moto Guzzi v provedení pro italskou policii,“ seznámil nás se dvěma zajímavými exponáty předseda VCC Domažlice Václav Hána.

Výstava bude současně i pozvánkou na 43. ročník Jízdy spolehlivosti historických vozidel, který odstartuje hned o týden později, v sobotu 19. srpna v 11 hodin na domažlickém náměstí.

Jan Pek

Ilustrační foto
Po třech letech vyjede parní vlak z Domažlic do Furthu