Každý, kdo o uplynulém víkendu zavítal do Kulturního domu v Holýšově, se tam mohl zásobit vším potřebným na blížící se jaro či velikonoční svátky. Holýšovští zahrádkáři totiž pro všechny zájemce připravili tradiční Velikonoční výstavu.

Bohatě vyzdobený sál plný květin, vajíček, králíčků, pomlázek a dalších typicky jarních věcí dával téměř zapomenout na to, že počasí venku nemá s jarem příliš společného. Chladný víkend návštěvníky od přípravy na jaro ale neodradil.

„Na druhou stranu, kdyby totiž bylo venku teplo, řada lidí by se zase vydala například na procházky, než aby šla na výstavu," poznamenal předseda holýšovských zahrádkářů Jiří Martínek a dodal, že letos zavítalo na výstavu přibližně kolem tří stovek platících návštěvníků.

Ti si mohli na výstavě prohlédnout a samozřejmě zakoupit pomlázky, velikonoční kraslice a další nápadité dekorativní předměty, sadbové brambory, perníčky, výrobky z proutí, keramiku, ovocné mošty, přímo na místě malovanou chodskou keramiku a mnoho dalšího.

„Protože je před Velikonocemi, nemohlo samozřejmě chybět ani malování kraslic, které si návštěvníci ochotně vyzkoušeli," dodal předseda na závěr.