Tím jsou omezováni chodci i řidiči, kteří po místních komunikacích projíždějí.
„Čelili jsme řadě námitek a stížností z řad našich občanů ohledně špatného parkování v obci. Stížnosti se týkaly jak osobních, tak i nákladních automobilů. Proto jsme tento nešvar museli začít řešit," uvedl starosta Kolovče Václav Pergl.

Vytipovaní majitelé vozidel, byli několikrát písemně upozorněni, že nevhodně parkují a tím porušují silniční zákon.
„Doporučili jsme jim jiná parkovací místa, ať už na vlastních pozemcích nebo na veřejných, kde nebudou dopravu omezovat. Většina jich na to zareagovala kladně a parkování si zajistila. Jsou však i tací, kteří si nedají říct i přesto, že kromě písemného upozornění je osobně navštívili zastupitelé a vysvětlili jim, jakou dělají chybu. Když však ani to nepomohlo, rozhodli zastupitelé, že tito řidiči budou ještě naposledy písemně upozorněni a pokud to nepomůže, obrátíme se na Policii ČR, aby v rámci svých kompetencí zjednala pořádek. Je to ten nejkrajnější případ, ale nedá se nic dělat, protože musíme všem měřit stejným metrem," pokračuje Pergl.

Pro kamiony a nákladní auta bude vjezd do Kolovče omezen. Na všech příjezdech do městyse budou osazeny značky ZÓNA s dopravním omezením a zákaz parkování pro nákladní automobily s nosností nad 7,5 tuny. Uživatelům nákladních vozidel bude umožněno parkovat na vyhrazeném parkovišti v ulici Hřbitovní a Sportovní.

„Snažíme se najít další parkovací místa, protože jsme si vědomi toho, že vlastníků aut přibývá. Není však možné, aby každý mohl parkovat přímo před svým bydlištěm," dodal starosta.