Miloš Zeman během své třídenní návštěvy navštíví Plzeň, Třemošnou, Planou, Konstantinovy Lázně a také Kdyni. Ve všech městech počítá s diskuzemi s občany. "V plánu je také slavnostní večeře s poslanci, senátory a europoslanci zvolenými za Plzeňský kraj či večeře s osobnostmi kraje," nastínil Ovčáček.

V úterý hlava státu navštíví společnost Škoda JS, ve středu Dětský domov v Plané na Tachovsku a ve čtvrtek s ním budou moci diskutovat studenti Středního odborného učiliště Domažlice. Svou návštěvu zakončí tradiční tiskovou konferencí, výjimečně se však nebude konat na zámku ve Zbirohu, ale ve Kdyni.

Konstantinovy Lázně, o nichž se při své první návštěvě prezident Zeman zmínil v souvislosti s tím, že zde přišel o panictví, byly do programu návštěvy zařazeny díky tomu, že se staly Vesnicí roku Plzeňského kraje 2016.

Miloš Zeman navštívil Plzeňský kraj poprvé v polovině května 2014, podruhé na začátku března 2015 a potřetí začátkem loňského února. I tentokrát s ním do regionu přijede první dáma Ivana Zemanová, její program však zatím není přesně stanoven.