Na palebnou čáru se tentokrát postupně postavilo 24 mužů a 10 žen.

„Prakiádu děláme nejen pro vlastní pobavení, pravidelně na ni přijíždějí na oplátku naši meclovští přátelé. Snažíme se sehnat pro účastníky co nejvíce hodnotných cen, 1500 korunami nám letos přispěli z obecního úřadu," řekl Deníku Jadlovský.

Účastníci letošní prakiády se museli vyrovnat nejen s tím, že pořadatelé namísto rychlostřelby zařadili střelbu ze vzduchovky, ale také s nástrahami počasí. Uprostřed závodu se totiž nad Mnichovem přehnala průtrž mračen. I přesto všichni soutěž dokončili.

„Vzduchovky jsme zařadili proto, aby byla soutěž zajímavější. Každý musí střílet na jeden z devíti do čtverce uspořádaných terčů. Pokud se trefí sousedovi, může získat případné body on," vysvětlil.

Zdroj: Youtube

Během prakiády byla v Mnichově bezvadná atmosféra, soutěžící se vzájemně povzbuzovali i ´špičkovali´.

Po sečtení výsledků vyšlo najevo, že v kategorii mužů bude rozstřel o první a druhé místo, ženy se zase musely podělit o druhou a třetí příčku.

Při vyhodnocení byla nejdříve vyhlášena cena pro nejstaršího účastníka, jímž byl František Kohout, který má v rodném listě rok 1939. Pořadatelé pak předali cenu útěchy, již věnoval Josef Hrubý z Postřekova, největšímu smolaři. Nejméně se letos dařilo Janě Johánkové, která obdržela zcela nový prak, aby mohla rok střelbu z něj cvičit.

Není bez zajímavosti, že jeho dárce v létě skončil na Evropském poháru ve střelbě z praku v Březové u Sokolova jako třetí Čech a celkově pak obsadil 12. příčku.

„Tady v Mnichově vynechal dvě kola, přesto mu bodový zisk stačil na přední umístění," podotkli při vyhlašování výsledků pořadatelé. Každý z účastníků si odnesl diplom, tři nejlepší získali poháry a několik dárků, ostatní si dle pořadí mohli vybrat z přichystaných cen.

Zdroj: Youtube

Výsledky nejlepších

Muži:

Lubomír Drahoš    133
Pavel Koreň          124
Josef Lhoták         108
Josef Hrubý          103
Josef Vogeltanz
a Luboš Jadlovský 101

Ženy:

Ivana Jadlovská      70
Helena Vrbovská     69
Klára Hnátková       63
Anděla Fazekašová  47
Vendula Grösslová   45