V nevyužitém a chátrajícím bývalém kulturním domě v obci Doubrava by po rekonstrukci mohla vzniknout společenská místnost a muzeum zaměřené na osidlování obce. Předtím však bude nutné v budově provést mnoho úprav za mnoho peněz.

„Na posledním zasedání zastupitelstva jsme se usnesli, že budeme muset nejdříve nechat statika posoudit stav budovy. Obáváme se totiž, že možná bude nutné statické zajištění domu," uvedla Marie Machová, starostka Puclic, pod které Doubrava spadá. V budově totiž dříve fungovala i soukromá výroba a pracovaly v ní i těžké stroje, které mohly statiku narušit. Objekt má i silně podmáčené sklepy a bude muset projít celkovou rekonstrukcí. Obnova budovy by měla být záležitost spíše několika let. Kolik bude třeba do oprav investovat, bude jasnější až po zpracování projektové dokumentace.

Vedení obce již dříve uspořádalo mezi zhruba čtyřicítkou tamních obyvatel anketu, která jim měla pomoci rozhodnout se, jak naložit s nevyužitým a chátrajícím domem.

„Většina z nich se přiklonila k tomu, aby tam vznikl víceúčelový dům, ve kterém by byla společenská místnost a také muzeum," tvrdí starostka. Společenskou místnost obyvatelé Doubravy postrádají. Najdeme zde sice jednu menší místnost, kde se lze sejít, podle starostky ale zdaleka není ideální a na větší akce musejí Doubravští vždy do Puclic.
Plánované muzeum by pak mělo být zaměřeno na osidlování obce a okolí. „Byly tady Sudety a podobné tematice se nic tady v okolí nevěnuje. Myslím, že by se nám k místní historii podařilo sehnat zajímavé materiály. A navíc zde stále máme pamětníky," připomněla starostka Machová.