Peníze z dobrovolného vstupného a část výtěžkuz prodeje putovaly spolku Pomocné tlapky, který se věnuje výchově asistenčních psů. „Už v předchozích letech jsme podobné akce pořádali, ale ne v takovém měřítku. Letos s námi spolupracovala také Základní škola Prapořiště. Žáci nakreslili několik obrázků, které byly po výstavě k zakoupení, a výtěžek putoval také Pomocným tlapkám,“ uvedla za organizátory Veronika Šmerdová z Kdyňského tvoření. Celkem se na výstavě pro asistenční pejsky vybralo 5222 Kč.

„Vycvičené psy předáváme zdarma do dlouhodobého užívání tělesně postiženým, zejména těm, kteří jsou zcela nebo částečně upoutáni na invalidní vozík, ale i lidem nevidomým, pacientům se záchvatovými onemocněními a dalším,“ uvedl trenér psů Pavel Zima.

Ukázky práce těchto psů mohli návštěvníci vidět během soboty. „Pes se trénuje speciálně pro každého klienta na míru,“ prozradil dále Zima. Pejskové umějí sbírat různé předměty ze země a podávat je, také dokážou sundat brýle, čepici či ponožky, a dokonce zvládnoui zavolat pomoc, když majitel dostane záchvat, a spoustu dalšího.

Druhý den výstavy seo doprovodný program postarali školáci.

Z pohřbu.
Pohřbu monsignora Vladislava Sysla v Loučimi se zúčastnilo dvacet sedm kněží