V Galerii bratří Špillarů nyní můžete vidět dosud neznámá i proslulá díla těchto umělců.

Některé obrazy pocházejí z depozitáře Muzea Chodska, jiné jsou zapůjčené z galerií z Plzně, Kutné Hory či Klenčí pod Čerchovem.

„Žili, byli tři bratři a ti bratři byli malíři. Tak nějak by se dala uvést tato mimořádná výstava, na které se po letech opět scházejí bratři Špillarové,“ uvedla výstavu vedoucí galerie Slávka Štrbová.

Jedním z hlavních důvodů uspořádání této výstavy byla letošní kulatá jubilea těchto umělců. „U Jaroslava vzpomínáme na 150 let od narození, u Karla 80 let od úmrtí a a u Rudolfa na 70 let od úmrtí. A vzpomínáme rádi, protože tito výjimeční, nadaní a pracovití sourozenci si naši vzpomínku určitě zaslouží,“ pokračovala Štrbová.

Na Domažlicku jsou bratři Špillarové opravdu oblíbení, což dokazoval i přeplněný sál galerie na vernisáži výstavy. Jejich díla totiž mimo jiné zobrazují chodskou tematiku a krajinu našeho regionu.

„Výstava se mi moc líbila. Je vidět, že bratři byli opravdu nadaní umělci. Nejvíce mě zaujal obraz Vodník v zimě, který namaloval Jaroslav v roce 1899,“ sdělila svůj názor návštěvnice výstavy Romana Šteklová.

Výstavu můžete navštívit do 24. listopadu.

Hubertská jízda v Chrastavicích.
Jezdci vyjeli z Chrastavic na Hubertovu jízdu již po sedmnácté