„V pondělí ráno nám kvůli zpoždění náhradního autobusového spoje, který jel z Blížejova do Domažlic místo ranního vlaku s pravidelným příjezdem v 7.14, ujela linka místní autobusové dopravy," konstatovala cestující – seniorka, která se potřebovala dostat do nemocnice na druhou stranu Domažlic. Náhradní autobus dorazil zhruba se čtvrthodinovým zpožděním, místní linka má pravidelný odjezd v 7.20 hodin. V jízdním řádu je uvedeno, že příjezdu vlaku vyčká maximálně 10 minut.

„V okamžiku, když jsme přijížděli okolo autobusového nádraží nahoru k vlakovému, stál spoj místní dopravy ještě na svém stanovišti, ale než lidé seběhli schody, odjel," popsala pondělní zážitky a dodala: „Žádný jiný bus od vlakového nádraží k nemocnici nejede. Spoje ve směru od Kdyně lidi z nádraží dovezli jen do Poděbradovy ulice."

„Tato záležitost mě velice mrzí a všem cestujícím se jménem dopravce omlouvám. Řidič obsluhující uvedenou linku jezdí na této trase denně a je si dobře vědom povinnosti uvedené v jízdním řádu čekat 10 minut po stanoveného odjezdu na vlak z Plzně, tedy do 7.30 hodin," konstatoval Jaroslav Jahn, vedoucí domažlického provozu společnosti ČSAD autobusy Plzeň, která domažlickou místní dopravu zajišťuje.

„Řidič uvedl, že odjížděl podle svých hodinek přesně v půl osmé a přijíždějících náhradních autobusů si nevšiml. Na další zastávce v Poděbradově ulici odbavoval, dle výpisu z odbavovacího strojku, prvního cestujícího v čase 7.34, což by odpovídalo odjezdu z nádraží v 7.30 hodin," vysvětlil Jaroslav Jahn.
V případě pochybení dopravce mohou cestující využít ještě další možnosti.

„Ještě jednou se cestujícím omlouvám a chtěl bych je upozornit, že na každém jízdním řádu je moje telefonní číslo, na které mohou kdykoli zavolat a jestliže bude chyba na naší straně, zajistím jejich přepravu," dodal vedoucí domažlické pobočky.