Nejen krásná příroda Bělska a tamní historický most v Bělé přivítají ve dnech 26.-29. června XIV letní sraz turistů. Do jeho konání vyroste nad městem nové vyhlídkové a naučné místo.

„Bude stát nad Bělou směrem k Roudnici. Počítáme, že tam bude vyhlídka podobná jako je Puclicích. Chceme ji doplnit o odpočinkové místo. Náš záměr je, aby se rozhlednička a okolí staly cílem nejen pro cyklisty a turisty, ale také místem vycházek pro občany Bělé a okolních obcí," předesílá bělský starosta Libor Picka s tím, že nebude chybět informační panel, kde se příchozí dozví mnohé zajímavosti.

Bělští budou muset finišovat, aby vyhlídkové místo stálo připravené na zmíněný turistický svátek. Na kolik město jeho úprava a stavba vyhlídky přijde?

„Projekt počítá s cenou kolem šesti set tisíc korun a už máme přislíbenou dotaci deset tisíc eur od Evropské unie, a to konkrétně z fondu podporujícího malé infrastrukturní projekty," odpovídá Picka.

Na pořadu středečního večerního jednání (26. 2.) zastupitelstva města Bělá tak bylo naplánováno jako jeden bod programu projednání a schválení uzavření smlouvy o dílo týkající se stavby Vyhlídkového a naučného místa v Bělé nad Radbuzou se společností, která by se prací měla ujmout.

Pro Bělou i její občany je XIV. letní sraz turistů velkou událostí, na niž se pečlivě připravují. Během posledního červnového víkendu budou mít možnost nabídnout účastníkům turistického setkání kromě prohlídky města procházky naučnou stezkou, vycházky či cyklovýlety do okolí, návštěvu Velkého Zvonu a také odpočinek v krásné přírodě spojený s pohledem ze zbrusu nové vyhlídky.