Ze Středního odborného učiliště Domažlice zároveň pocházejí vítězové letošního ročníku, Ludvík Pechovský a Robin Špat. Pět týmů ze Sušice, Horažďovic, Mariánských Lázní, Plané a Domažlic soutěžilo ve svém oboru. Všichni zástupci vybraných škol vařili ve dvojicích.

„Pracoval jsem s Robinem Špatem a na vaření jsme měli dvě a půl hodiny. Museli jsme připravit tříchodové menu o čtyřech porcích,“ vysvětlil učeň Ludvík Pechovský z Domažlic. Výkony soutěžících hodnotila tříčlenná komise.

„Líbilo se mi, že vlastně nikdo předem nevěděl, z čeho bude vařit. Když jsme přišli ke stolu, ležela tam dvě celá kuřata a dalších asi dvanáct ingrediencí, které jsme mohli zpracovat,“ prozradil Pechovský, který nedávno vyhrál i soutěž Prostřeno.

Soutěžící si mohli vybrat, jestli připraví předkrm nebo polévku. K vybranému pokrmu potom uvařili hlavní chod a přichystali dezert.

Ludvík Pechovský s Robinem Špatem vykouzlili toto vítězné menu:
předkrm: Kuřecí kroketa na čerstvém špenátu a nakládaných ředkvičkách
hlavní chod: Kuřecí supreme na restovaných bramborách s kouskem slaniny, hráškové pyré a mrkvové pyré
dezert: Čokoládový dortíček

„S Robinem jsme museli vše vymyslet rychle, ale naštěstí jsme sehraní. Pracujeme spolu na place a rozumíme si, takže na menu jsme se shodli prakticky ihned,“ dodal Pechovský. Mladý kuchař, který nedávno vyhrál i televizní soutěž ve vaření Prostřeno, bude nabízet své vítězné menu z této populární soutěže o nadcházejícím víkendu 9. a 10. dubna v Hotelu a Restauraci Sokolský dům v Domažlicích.