Nutno podotknout, že dnes už exzastupitel Drdáček se do Klenčí k trvalému pobytu přihlásil až těsně před komunálními volbami, letos v lednu se však zase odhlásil.

Ještě před volbami bylo veřejným tajemstvím, že kadidát Drdáček, který má v Klenčí kořeny, má se svými manažerskými zkušenostmi zálusk na křeslo starosty.

Na ustavujícím jednání se o post starosty ucházel, ale v tajných volbách získal větší podporu nově zvoleného zastupitelstva letitý klenečský starosta Karel Smutný.

Co na "stěhování" říkají kolegové zastupitelé

„Myslel jsem si, že se na důchod hodlá vrátit do Klenčí. Zánik jeho mandátu mne překvapil, neboť jsem na posledním zastupitelstvu ze zdravotních důvodů nebyl,“ myslí si někdejší místostarosta obce, zastupitel Jan Benda.

Dotazovali jsme se jeho kolegů – klenečských zastupitelů, zda je možné takové jednání považovat za ryze účelové.

„Nechci se k tomu vyjadřovat, je to jeho osobní věc. Mohu říci jen to, že získal ve volbách dostatečný počet hlasů a dostal se do zastupitelstva. Teď se odstěhoval, takže mu mandát zanikl,“ uvedl místostarosta Klenčí Lubomír Kulík.

„Pokud mám odpovědět na vaši otázku, účelové se to může zdát. Pokud tomu skutečně tak bylo, není to nic dobrého, nemělo by se to stávat,“ odpověděla na dotaz Deníku zastupitelka Věra Čechová.

Jasno má i starosta Klenčí Karel Smutný.

„Poté, co jsem se dozvěděl o změně jeho trvalého bydliště, nechal jsem si vypracovat právní názor. Ten jednoznačně potvrdil zánik mandátu zastupitele. Pan Drdáček, nám vysvětlil na posledním jednání zastupitelstva, že si myslel,že získá v Klenčí práci a když ji nezískal, odstěhoval se. Raději to ani nekomentuju,“ sdělil nám starosta Smutný s tím, že zastupitelstvo vzalo událost v klidu jako hotovou věc a v orgánu obce Drdáčka nahradí Karel Heindl.

Deník se snažil požádat o vyjádření i Vladimíra Drdáčka, avšak nepodařilo se.

Jak se v Klenčí volil starosta

Více z ustavujícího jednání zastupitelstva najdete ZDE