Komunální volby v Meclově skončily podobně jako před čtyřmi lety vítězstvím kandidátky ODS. O hlasy voličů se ucházelo v obci a jejích osmi místních částech 60 kandidátů ve čtyřech uskupeních, což je o kandidátku a 11 lidí méně než minule. Také v tomto volebním období bude Meclovsko řídit patnáctičlenné zastupitelstvo.

ODS přišla při těchto volbách ve vrcholném orgánu obce o jedno místo. Co této skutečnosti říká lídr kandidátky, dosavadní starosta?

„Jsou to volby, tak to prostě je. Naše kandidátka ODS vyhrála a máme stále nejvíc mandátů, chtěl bych našim voličům moc poděkovat za důvěru," reagoval Zdeněk Martínek.

Ohledně povolebního vyjednávání a setrvání na postu starosty Deníku uvedl: „Nic nevyjednávám, nechť si každý zastupitel zvolí podle svého. Měli by ctít kandidátku, s mým svědomím se nekšeftuje, pokud bude tajná volba a bude kdokoli chtít ji ovlivnit, má k tomu prostor. "

Co říká na skutečnost, že nejvíce hlasů obdržela od voličů zástupkyně kandidátky ČSSD? „Je to určitá popularita, která plyne i z toho, že jako místostarostka nemusela nic zásadního rozhodnout, nepopulární opatření byla většinou na mně. Nepodařila se například výstavba protipovodňového opatření v Mračnicích, kde jsme dosud nenašli schůdné řešení," odpovídá.

Jeho kandidátka vyhrála, bude kandidovat na starostu?

„Ano, určitě. Pokud to nevyjde, neřeším to, neboť Meclov nepadá ani nestojí na Martínkovi, to ani náhodou," prohlásil Martínek.

Zjišťovali jsme, co říká svému volebnímu výsledku vítězka voleb z kandidátky ČSSD.

„Jsem velmi ráda a samozřejmě potěšena tím, že mi lidé dali hlasy a mají ve mě důvěru. Za to bych jim chtěla velmi poděkovat. Na druhé straně to přináší velkou zodpovědnost vůči nim a určitý závazek do budoucna," míní Pavlína Kaufnerová.

Proč kandidovala za ČSSD a má ambice stát se starostkou?

„ČSSD mne oslovila, abych sestavila kandidátku, a já tvrdím, že komunální volby by neměly být o stranách, nýbrž o lidech. Ambice být starostkou jsem nikdy neměla, ale volební výsledek je zavazující, a musím tudíž o tom přemýšlet," odpověděla Kaufnerová.

Zvolení zastupitelé

ODS: Skorka Slavomír 205 hlasů, Martínek Zdeněk 193, Nový Milan 186, Mareš Karel 184, Kabourek Ladislav 177

ČSSD: Kaufnerová Pavlína 254, Kaufner Josef 162, Žáček Miroslav 146, Pejsar Zdeněk 146

ANO 2011: Váchal Jindřich 149, Hána Michal 148, Hána Jaroslav 142

Sdružení TOP 09 a NK: Kožiol Daniel 164, Kaufner Roman 117, Prajzent Josef 112