„Konečně máme dostatečné prostory pro výrobu, skladování a zázemí pro naše pracující invalidní spoluobčany,“ uvedla ředitelka chráněné dílny Jana Macánová. Rozšířením prostor se povedlo vyřešit problém stísněnosti, kvůli níž dílna přicházela o lukrativní zakázky. Nebylo možné je vzhledem k nedostatku místa uskutečnit.

„Dílna má v současnosti 22 zaměstnanců. Spolupracujeme s firmami v Horšovském Týně, Domažlicích i Holýšově,“ pokračovala Macánová s tím, že velký dík patří vedení města, ať už bývalé či současné sestasvě. „Nynější vedení města nás v našich aktivitách v minulosti podporovalo a byli jsme ujištěni i nadále záštitou a spoluprací na rozvoji naší dílny od našeho zřizovatele, kterým bylo město,“ dodala ředitelka Macánová.

Právě díky městu se povedlo uskutečnit to, co je pro chráněnou dílnu velkým plusem – rozšířit prostory. K tomu se vyjádřil i místostarosta města David Škopek: „Město rekonstrukci nových prostor pro chráněnou dílnu kompletně realizovalo a zainvestovalo.“

Nové prostory, ale hlavně také možnosti rozvoje další spolupráce v oblasti uplatnění občanů s pracovním omezením kvůli invaliditě byly prezentovány 20. února jak vedení města, tak i spolupracujícím firmám či zástupcům Úřadu práce v Domažlicích.

Herec Miroslav Donutil v Holýšově.
Donutil pobavil Holýšovské