„Když se dostane do útulku zanedbaný pes, přivezou ho po domluvě ke mně do salonu. Postarám se o to, aby se cítil lépe, vykoupu ho, ostříhám drápky, dělám i dentální hygienu, spolupracuji s veterinářem,“ popsala postup Čechová. Do rukou už se jí dostali psi v různém stavu.

Psa Dobyho přivezla pečovatelka horšovskotýnského útulku z vesnice, kde živořil na opuštěné zahradě, běhal po vsi a sháněl potravu. „Byl začervený, plný parazitů, kost a kůže. Zapáchal jako žumpa. Vzali jsme ho do salónu k Veronice a přivezli jsme zpět krásného, voňavého hafana,“ popsala příběh nalezence opatrovnice z útulku Martina Gilchová. Jindy zase do útulku přijali psa plného blech. „Chuděra se prodrbal až na krev. Měl přerostlé drápy, slepenou srst a smrděl jako slepice,“ sdělila Gilchová. I s tím si Veronika poradila.

Když si psa z útulku vezme domů nový majitel, dostane od Čechové poukaz na jednu proceduru jako dárek. „Abychom lidem ukázali, jak o pejska mohou pečovat. Je to i poděkování za to, že si chlupáče vzali,“ dodala Čechová, která je majitelkou psího salonu už jedenáctým rokem. Měsíčně poskytne péči více než třem stovkám zvířat.

Z natáčení filnu "Nikdo mě nemá rád".
Plzeňský kraj chce více podpořit filmaře, letos rozdá miliony