V Semněvicích na Horšovskotýnsku dává vedení obce najevo svůj zájem mimo jiné i tím, že své občany pravidelně navštěvuje. Zavítá za nimi třeba i do nemocnice.

„Začali jsme s tím v minulém roce. Vezmu s sebou vždy někoho ze zastupitelstva, případně kamarády dotyčného. Myslím, že je dobré navštívit naše občany, když jsou v nemocnici a nejsou na tom nejlépe. Bývají vždy překvapení a mají radost, že jsme se zastavili," říká starosta Semněvic Josef Hálek.

Vloni Semněvičtí navštívili v nemocnici v Domažlicích zastupitele Zdeňka Horáčka a osmdesátiletého Bohumila Reithara, letos se už dvakrát vydali do Plzně, aby v nemocnici navštívili Janu Svobodovou a Marketu Badačovou.

Semněvice a pod ně spadající Šlovice a Pocinovice mají celkem 214 obyvatel. Zástupci vedení obce navštěvují také občany, kteří slaví narozeniny. Na návštěvu a dárkový balíček v hodnotě pět set korun se tak může těšit každý, kdo slaví kulaté narozeniny, občany starší osmdesáti let pak zastupitelé navštěvují každý rok.

„Dělal to už starosta přede mnou a myslím, že je správné v tom pokračovat. Je dobré se s lidmi v obci sejít, popovídat si s nimi, hlavně s těmi staršími," říká Hálek.

Před měsícem Semněvičtí například navštívili nejstaršího občana Jaroslava Friedricha ze Šlovic, který se dožil jubilejních 95 let. (na snímku dole). Vloni zase zavítali do Domova pro seniory v Domažlicích, aby popřáli vše nejlepší Františkovi Hořánkovi k jeho 85. narozeninám.

J. Friedrichovi popřáli k 95. narozeninám.