Nevídaně krásné listopadové počasí přilákalo v sobotu do Stříbra na Sraz turistů Plzeňského kraje šest set turistů. Přišli si společně prohlédnout historické památky města a pobavit se.

„Přijeli jsme z Rokycan vlakem do Pňovan a odtud pěšky do Stříbra. Všichni jsme se těšili na radnici a muzeum, ale tyto objekty jsou už zavřené. Na programu, který máme k dispozici nebyly uvedeny časy, tak jsme si tyto objekty nestihli prohlédnout. Moc jsme se sem těšili, Stříbro je krásné město dýchající historií,“ řekla nám turistka Milena Huclová.

„Souhlasím s Milenou. Alespoň dnes, když je nás tady tolik, mohly tyto objekty být otevřené alespoň do čtyř hodin odpoledne,“ řekla Deníku Jana Fouňová z Rokycan.

Z Přeštic přijelo třicet turistů. „Přijeli jsme vlakem až do Stříbra. Prošli jsme okolí města a byli jsme v Hornickém skanzenu, ten je úžasný. Organizátoři počítali s třemi sty turistů a přišlo nás šest set. V sále si už není kam sednout. Spousta lidí se sem nevešla,“ uvedl V. Zýka z Přeštic.

„Organizátorem srazu je Svaz českých turistů. Rádi jsme tuto akci ve Stříbře povolili. Dnešní účast organizátoři podcenili, protože společenský sál tady v Besedě je pro všechny malý,“ řekl starosta města Stříbra Miroslav Nenutil, který osobně prováděl turisty městskou radnicí.