Jedním kandidátem je dosavadní místostarosta Domažlic Zdeněk Novák (SPMD). Mluví se ale i o zvoleném zastupiteli Janu Látkovi (ČSSD), který se však k této otázce vyjádřil zcela jasně: O návrat do funkce zájem nemá.

„Za prvé tomu neodpovídá výsledek sociální demokracie a za druhé si myslím, že by se nemělo vstupovat dvakrát do stejné řeky,“ řekl Deníku.

Ve hře jsou však i dva lídři stran ze vzniklého Trojbloku.

„Z předběžných jednání této trojkoalice, jsem na starostu navrhován já,“ uvedl Pavel Faschingbauer (ODS), a jeho slova potvrdil i lídr Pirátů Viktor Krutina.

„Naším společným kandidátem na starostu za Trojblok pro Domažlice bude Pavel Faschingbauer z ODS,“ řekl Krutina a dodal: „Snahou Pirátů je především plnit politický program, který jsme občanům před volbami slíbili. To je pro nás nejdůležitější.“

Takzvaná politická matematika však hovoří více než jasně.

Trojblok má devět mandátů, koalice s SPMD deset mandátů. K dosažení většinové koalice potřebuje Trojblok dva hlasy. Možnost spolupráce s KSČM však obě uskupení odmítají. Druhá, pravděpodobnější varianta je přesun jedné politické strany do jiné koalice. Jediný subjekt, který nemá zatím žádné známé rozdílné zájmy a může přesunem rozlousknout patovou situaci, je KDU-ČSL s Trojblokem. „Přesun KDU-ČSL do Trojbloku odmítáme,“ okomentoval nabízenou možnost lídr KDU-ČSL Stanislav Antoš.

Ačkoli Trojblok nabízí post prvního místostarosty a dvě místa v radě, jsou podle něj pro KDU-ČSL další jednání v současné době zbytečná.

triatlonistku Janu Brantlovou z Domažlic čeká závod na  Mistrovství světa v terénním triatlonu na
Janu Brantlovou čeká na Havaji bonbonek kariéry