Organizátoři připravili, stejně jako v předchozích letech, program na několika místech ve městě, hlavním centrem dění byl ovšem prostor před hasičskou zbrojnicí.

Kromě hasičárny byla část programu soustředěna také do okolí poběžovického zámku, kde se v neděli odehrál program navracející jeho aktéry do hidstorie. Sobota byla u zámku vyhrazena sportovcům, tradičně zde končil mezinárodní půlmaraton. „Je to jeho už desátý ročník a jsem rád, že akce má v nejen atletickém světě zvuk,“ uvedl starosta Hynek Říha s tím, že do letošního ročníku se přihlásilo 128 běžců.

Na scéně u hasičárny se za tři dny pouťového dění vystřídala řada účinkujících, mimo jiné hvězdný Arakain, skupina Rangers/Plavci, metalová Fata Morgana a řada dalších. Byla mezi nimi také kapela z USA, Desert Island. „Je to rocková skupina z Floridy, která hostuje s Fatou Morganou, takže obě kapely spolu přijely na dvojkoncert,“ vysvětlila šéfka pořádajícího kulturního střediska Dominika Adamcová.

Požár seníku ve Staňkově.
Požár seníku zaměstnal desítky hasičů, škody jdou milionů

S výběrem účinkujících už několik let v Poběžovicích nasazují pomyslnou laťku poměrně vysoko. „Budeme se snažit pokračovat, uvidíme také, jak nám to dovolí finanční prostředky, ale rádi bychom návštěvníkům nabídli vždy něco více,“ dodala.

Do přípravy a organizace slavností se přímo zapojila zhruba desítka lidí, dále technické služby, v neposlední řadě hasiči. Ti se postarali o technické zabezpečení půlmaratonu, u hasičárny nabízeli občerstvení. „U půlmaratonu jsme vykolíkovali trasu, kluci už v pět ráno vyjížděli, aby na trase zajistili občerstvení pro běžce. Celkově bylo do práce kolem slavností zapojeno přes dvacet lidí z našeho sboru,“ řekl starosta sboru David Martínek.

Ilustrační foto
Domažlická základní škola bude bezbariérová