Meteorologové vydali výstrahu před povodněmi, která platí od pátečních 18 hodin do nedělního poledne. Předpověď se vyplnila, v sobotu ráno hned několik řek překročilo první povodňový stupeň, Úhlava během dopoledne i třetí.

Jako první už před čtvrtou hodinou ráno překročila první stupeň Klabava v Hrádku u Rokycan. Před šestou hodinou ráno ji následovala Úhlava v Přešticích na jižním Plzeňsku. Během následující hodiny stouply hladiny na první povodňový stupeň také na Úslavě v Prádle a ve Šťáhlavech na jižním Plzeňsku a na Úhlavě v Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku. Mochtínský potok v Soběticích dosáhl prvního stupně ještě o hodinu později.

V osm hodin ráno už Úhlava v Janovicích překročila hranici druhého stupně, když hladina dosáhla výše 200 centimetrů a stále stoupala. V deset hodin se přehoupla přes 230 centimetrů a řeka takdosáhla třetího povodňového stupně. Ve stejnou dobu také stoupla hladina Mochtínského potoka na 150 centrimetrů, což značí druhý povodňový stupeň. Po desáté hodině stoupla na druhý stupeň také Úslava ve Šťáhlavech.

Meteorologové během soboty předpovídají ubývání srážek a odpoledne i oblačnosti. V noci na neděli už by mohly být pouze ojedinělé přeháňky, během neděle pak také jen přeháňky.

Voda zaplavila silnici u Hracholusk na Prachaticku.
Sníh komplikuje jízdu na šumavských silnicích, voda se rozlévá ze břehů