Podle informací Deníku nechal muž v autě dopis na rozloučenou.
„Zdravotníci po příjezdu na místo okamžitě zahájili resuscitaci, ale ta byla neúspěšná, a lékař musel konstatovat smrt. Na místo neštěstí dorazili i domažličtí kriminalisté. Byla nařízena soudní pitva," uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle policejních statistik jde letos o první nahlášenou sebevraždu.
„Vloni jsme přijali sedm oznámení o sebevraždě. Čtyři muži a jedna žena se oběsili. Jeden muž požil větší množství léků a další se otrávil výfukovými plyny. V roce 2014 ukončilo svůj život 12 lidí. Oběsilo se deset lidí, z toho dvě ženy. Dva muži a jedna žena se zastřelili," dodala Brožová.

K sebevraždě nejčastěji sáhnou lidé trpící duševní poruchou, prožívající nešťastné události, žijící ve stresu ze životního stylu nebo trpící depresemi.
„Jaro je období, kdy počet sebevražd narůstá. Důvod je ten, že lidé jsou po zimě vysílení a snadněji podléhají depresím," řekl domažlický psychiatr Viliam Janáč s tím, že ačkoliv počty sebevražd rychle narůstají, náš region nepatří mezi ty nejhorší.

Sebevraždám jde podle psychiatra zabránit velmi těžko.
„Člověk, který chce skončit se životem, se na to většinou dlouho a pečlivě připravuje a velice o tom přemýšlí. Pokud se rozhodne, zastavit ho je prakticky nemožné," vysvětluje Janáč.

3. března zemřel zřejmě nešťastnou náhodou 54letý muž z Mrákova. Mrtvý byl v poloze na zádech nalezen v silničním příkopě na křižovatce u ZOD v Mrákově. I v tomto případě byla nařízena soudní pitva, ačkoliv se zjevně o sebevraždu nejednalo.
„Na pitevní protokol ještě čekáme, ale předběžná zpráva vyloučila cizí zavinění i násilí," upřesnila Brožová.