Jako první vykoukl na svět 24. prosince Vít Brei z Domažlic, jehož hodinu a devět minut po půlnoci přivedla na svět Lucia Urbáneková (na snímku), a maminku i tatínka Pavla Breie překvapil přibližně o týden dříve před vypočítaným termínem. Rodiče si na příchod prvorozeného syna počkali v domažlické porodnici společně.

Druhým miminkem - vánočním dárečkem je Lenka Radičová z Velkého Malahova, která spatřila světlo světa minutu po tři čtvrtě na devět ráno. Tahle holčička si naopak dávala na čas, jak uvedla její stejně se jmenující maminka, měla se narodit už 20. prosince. Tatínek Václav Urbánek byl v den, kdy prvně vykoukla na svět, v práci.

Lenka Radičová s maminkou (také Lenkou).

Třetím živým štědrovečerním dárečkem v porodnici Domažlické nemocnice a do poslední chvíle velkým překvapením pro rodiče Lucii Hrbáčkovou a Miroslava Kabourka z Přívozce bylo dvě minuty po půl desáté večer narození dcerky. Rodiče do poslední chvíle nevěděli, zda jejich prvorozené dítě bude kluk, nebo holčička, neboť při vyšetření ultrazvukem byli nejprve informováni o možném narození syna, při dalším se naopak hovořilo o holčičce.

Rodiče miminko očekávali den před Štědrým dnem, ale Sárinka Kabourková si to rozmyslela a nenechala maminku ani sníst štědrovečerní večeři.

Sára Kabourková.

Tři nejkrásnější ´dárečky´ pod stromeček, které budou mít v rodném listě vepsán datum 24. prosinec, tak budou po celý svůj život slavit dva v jednom – své narozeniny i vánoční nadílku.