Jeho cílem bylo připomenout, že sociální služby pomáhají lidem žít běžným životem a v různých podobách se dotýkají života každého z nás.

Sál kulturního střediska ve středu zaplnily prezentační stánky poskytovatelů nejrůznějších sociálních služeb, návštěvníci si mohli nechat zdarma změřit krevní tlak, tělesný tuk či hladinu cukru v krvi. Prezentovali se i vystavovatelé rehabilitačních a kompenzačních pomůcek a samozřejmostí bylo i poradenství.

„Tahle práce není vždy chápána a doceněna, ale je důležitá a záslužná. Podívejte se dnes tady kolem sebe, kolik rukou a hlav se zaobírá tím, že pomáhají ostatním," zmínil při zahájení akce starosta Domažlic Miroslav Mach. O moderování se postarali klienti z chráněné dílny diecézní charity.

V České republice působí více než 2000 poskytovatelů sociálních služeb, kteří je poskytují zhruba 700 000 klientů.

V domažlickém MKS se představily například Azylový dům Domažlice, Diakonie Plzeň, domažlický dům pro seniory, Svaz postižených civilizačními chorobami, organizace UCHO, Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, Člověk v tísni a další.

Nechyběla ani příjemná kavárnička a kulturní program - potlesk návštěvníků si vysloužily například členky seniorského tanečního klubu domažlického domova pro seniory i kluci a holky z klubu Fontána pro děti a mládež. Vystoupily také děti z Mateřské školy v Poděbradově ulici v Domažlicích.

„Přišla jsem se sem popravdě podívat jen tak, abych viděla, jaké zdravotní pomůcky tady ukazují," uvedla seniorka Milena Jiříková. „Ale je moc zajímavé, kolik těch pomocných služeb pro starší a nemocné lidi tady je. A je hlavně hezké vidět, že se tomu věnují i mladí lidé, že na nás myslí," dodala.

Celou akci pořádalo Město Domažlice a Městský úřad Domažlice, odbor sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s Centrem pro zdravotně postižené v Domažlicích.