Po krátkém přerušení provozu místního obchodu s potravinami v Chodské Lhotě z důvodu ukončení živnosti dosavadního provozovatele, se místní obyvatelé mohou začít radovat. S největší pravděpodobností se provoz místního obchodu znovu rozjede začátkem nového měsíce, tudíž už nebudou muset za nákupy základních potravin dojíždět do okolních měst a obcí.

„Vše je na dobré cestě, vypadá to více než dobře,“ zní slova starosty Chodské Lhoty Františka Jílka po vznesení dotazu na situaci týkající se činnosti místního obchodu. Dle jeho slov se nakonec zadařilo najít nového zájemce o provozování obchodu s potravinami. Jedná se o vietnamského obchodníka, který má údajně o provoz obchodu skutečně velký zájem a provoz obchodu v obci chce zahájit co nejdříve, nejspíše v následujících dnech.

Ukázka bobřího řádění na Domažlicku.
PODÍVEJTE SE: Bobři řádí v kraji

„Dnes děláme v obchodě inventuru. Ve chvíli, kdy budeme mít vše hotové, tak můžete obchod bez jakéhokoliv problému předat novému provozovateli. Obchod je uklizený, předchozí provozovatel nám ho předal ve skutečně dobrém stavu v pořádku uklizený a čistý. Též vybavení je součástí obchodu. Nechybí pokladna EET, regály ani nákupní košíky, takže skutečně stačí pouze doplnit zboží do regálů a provoz obchodu může být bez sebemenšího problému opět zahájen,“ informuje starosta Jílek.

Znovuotevření obchodu novým provozovatelem proběhne v nejbližších dnech. Pokud nenastane žádný problém, tak by se začátkem měsíce května měl obchod znovu otevřít a začít opět fungovat.

Chodská liga mladých hasičů byla zahájena závodem v Pocinovicích.
Chodská liga mladých hasičů zahájena vítězstvím Chodova a Chodské Lhoty