V průběhu března se pod Lidovým domem ve Staňkově začne budovat víceúčelové sportoviště. Základy pro něj zde stojí již několik let, jeho vybudování však bylo vždy odkládáno.

Zastupitelé města schválili smlouvu s firmou Vysspa Sports technology, která podala ve výběrovém řízení nejnižší nabídku a postaví hřiště za přibližně šest milionů korun. Veškeré náklady přitom půjdou z městské kasy.

„Do konce srpna, nebo září by mělo být nové víceúčelové hřiště hotové. Rádi bychom je otevřeli k začátku školního roku, ale i když se hřiště dokončí až v průběhu září, je to pořád dobrý termín,“ poznamenal starosta Staňkova Alexandr Horák.

Hřiště bude sloužit široké veřejnosti a umožní využití pro hraní malé kopané, florbalu, házené, nohejbalu, volejbalu, streetballu i tenisu.

Součástí bude i zázemí s terasou, šatnami a samozřejmě i sociálním zařízením.

„Bezplatné užívání město umožní nejen dětem ze základní školy v rámci výuky, ale i mateřské škole a střední soukromé škole a gymnáziu Bean. U ostatních subjektů, ať již organizovaných nebo neorganizovaných, se budeme snažit nastavit částku za pronájem tak, aby její výše byla pro tyto subjekty únosná,“ podotkl již dříve starosta.

Jen kousek pod místem, kde vznikne zmíněné sportoviště, Staňkovští vloni v září dokončili stavbu jiného hřiště za tři miliony korun. Nachází se v areálu základní školy, má běžecký okruh, sektory pro vrh koulí a pro skok do dálky a běžeckou rovinku na 60 metrů sprintu. Toto hřiště však bude sloužit výhradně žákům staňkovské školy.