„Havárie se stala v dámských sprchách. Praskla trubka, muselo dojít k vysekání a rychlé opravě," popsal ředitel Jiří Houška.

„Závada byla odstraněna za provozu, bez omezení nasmlouvaných činností a plavání veřejnosti," připomněl ředitel a dodal: „Důvodem poruchy bylo stáří a kvalita používaných materiálů. To je příčinou většiny poruch v našem zařízení."

„I úterní případ je potvrzením nezbytnosti uvažované rekonstrukce. Dík za rychlé odstranění patří všem spolupracovníkům a pracovníkovi místní vodoinstalatérské firmy, která nás opětovně nezklamala a velmi rychle zareagovala na naše zavolání," uzavřel Jiří Houška.

Zásadní rekonstrukce a dostavba bazénu by měla začít v rámci pravidelné letní odstávky, potrvá několik let. Vyjde na zhruba 190 milionů korun. Kromě jiného zahrnuje pořízení nové bazénové vany, instalována bude nová střecha vč. izolací, úpravami projdou sklepní prostory – budou v nich nové sauny, wellness, fitcentrum, centrální šatny, sociální zařízení. Kompletně nové budou i technologie (topení, energie, klimatizace apod.).