Před čtyřmi lety šlo do voleb 8 lékařů a 13 učitelů, nyní kandiduje 12 zdravotníků (lékařů, sester a lékárníků) a 17 učitelů. V dobíhajícím čtyřletém volebním období působilo v domažlickém zastupitelstvu sedm učitelů a dva lékaři.

Znovu se bude volit jedenadvacetičlenné zastupitelstvo. Všechny kandidátní listiny nabízejí voličům plný počet 21 uchazečů o post v městském parlamentu s výjimkou komunistů, kteří postavili dvacetičlennou kandidátku.

Mezi lékaři jsou do domažlických voleb nejvýše nasazeni Pavel Zeman, který v dresu Sdružení pro město Domažlice zaujímá 4. místo, Ivo Kadlec (KDU-ČSL), který je na páté pozici a Radmila Pflugová-Růžičková, jež je šestkou na kandidátce KSČM.

Zástupci učitelů získali ještě lepší pozice. Na třetích místech jsou David Pauler (ANO) a Karel Štípek (SPMD). Václav Hruška je pak čtyřkou u komunistů.

Volby 2010 vs. 2014

V Domažlicích kandiduje do říjnových komunálních voleb stejný počet uskupení jako před čtyřmi lety – devět. Šest z nich se o voličskou přízeň ucházelo už v roce 2010 (ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, ODS, SPMD, TOP 09). Tři jdou do voleb nově (ANO, Domažlice a okolí o.s. – DSZ NK, Piráti). Minule kandidovaly a už nebudou tyto strany: SNK 2010, Suverenita a DSZ, Věci veřejné.