„Jak se již u nás stalo tradicí, začali jsme v Křenovech rok 2015 dobrým skutkem," uvedla místostarostka obce Lenka Volkmannová.

Do Křenov opět zavítali manželé Jan a Ludmila Glacovi z Holýšova, kteří organizují Tříkrálovou sbírku letos už patnáctým rokem. Ludmila Glacová vždy nese kasičku, v rukou jejího manžela pak nesmí chybět kytara. Glacovi v Křenovech spolu s místními dětmi v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara rozezpívali všechny příchozí.

„Ti se nejen dobře pobavili, ale přispěli na dobrou věc a vzájemné si popřáli do nového roku vše nejlepší," poznamenala Volkmannová.

Podle obvyklých pravidel Tříkrálové sbírky budou prostředky rozděleny na část pro okamžitou pomoc a současné humanitární programy Charity (35%) a část pro projekty v regionu (65%). Prostředky z místní části jsou určeny na podporu Domova pro matku a dítě v tísni Havlovice a také na zakoupení šesti kusů plastových kontejnerů na třídění odpadu pro klienty azylového domu v Domažlicích.

„Děkuje všem, kteří přišli, a pomohli tak lidem v tísni, těm, co si sami pomoci neumějí. Stejně tak jako tři králové se stali vyslanci dobrých zpráv," zakončila Volkmannová.