I proto se restaurace U Sv. Jána v Trhanově letos v anketě čtenářů Deníku právem stala Hospůdkou roku. Až za ní skončily podniky, jako je třeba plzeňská Spilka.

Už z prvního dojmu je patrné, že se majitelé hrdě hlásí k Chodsku. Na stěnách visí obrazy Jaroslava Špillara, restaurace je vybavena stylovým nábytkem. Tradičních chodských jídel však v jídelníčku mnoho nenajdete. „Chodská kuchyně je chutná, ale velmi náročná na přípravu. Vše se připravuje ručně, proto tato jídla vaříme hlavně při mimořádných nabídkách,“ vysvětluje provozní Jiřina Prchalová.

Punc evropské úrovně restauraci vtiskli Marie a Bořek Novotní. Letos se rozhodli potěšit i návštěvníky Chodských slavností přímo v Domažlicích. Odmítne – li váš žaludek tradiční maraton klobása, buřt, klobása, můžete si ve velkém stanu umístěném ve spodní části náměstí pochutnat třeba na grilovaném vepřovém kolenu, špízu nebo waflích. Pro děti tu bude v prodejibalená minerální voda, nikoli přeslazené a drahé "pitíčka". A vyhlášení gurmáni myslí i na řidiče. Ve stanu se vůbec poprvé v historii slavností bude čepovat i nealkoholické pivo!