Byl jí pochod Tlumačovskej puchejř aneb Divoký západ po Chodsku.

„Na trase dlouhé necelé 3 km, která vedla přes louky a po lesních cestách směrem na Pelechy, mohly děti společně se svými rodiči plnit několik úkolů," říká předsedkyně sdružení UCHO Lenka Ticháčková.

Start byl připraven na tlumačovské návsi, odkud se turisté vydali směrem k ´Totemu´.

„Tam na ně již čekaly šamanky se svými bylinkami. V lukách u Lomečku si pak děti vyzkoušely několik typů šifer, ze kterých se dozvěděly o dalším úkolu – ´lovu bizona´," popisuje Ticháčková.

Na trase si děvčata a kluci mohli vyzkoušet také házení podkovami, které zde ztratili koně kovbojů.

„Prověřili si svoji paměť při ´Kimovce´ a pomohli také Bílé holubici třídit odpady, které v přírodě zanechaly bledé tváře," připojuje s tím, že každý účastník byl za svou šikovnost sladce odměněn a v cíli za své snažení obdržel diplom. Trasa končila v háječku na Pelechách, kde byly připraveny pro děti další úkoly.

„Lovily se rybičky a velryby, házely se obruče na piráta. Síly mohly děti změřit v závodě hastrošů a dovednost si vyzkoušely i při hasičské štafetě. Na konci odpoledne proběhlo slosování všech účastníků o pěkné ceny a všichni si mohli opéct vuřtíka," podotýká předsedkyně UCHO s tím, že všem dětem a rodičům děkují za příjemně strávené odpoledne a zakončila: „Náš dík rovněž patří pelechenským hasičům za spolupráci, připravenost a ochotu."