„Pneumatiky stále přibývají, nezodpovědní lidé místo berou jako skladiště," konstatoval místostarosta Karel Štípek. Radnice se bude bránit. Staré gumy nechá odstranit na vlastní náklady, které pak bude v exekučním řízení vymáhat na jejich vlastníkovi. Ten se k odstranění pneumatik smluvně zavázal.

„Byla vybrána pražská firma, která nabídla nejnižší cenu za jejich likvidaci. Bude stát 56 tisíc korun bez DPH," konstatoval Štípek. Na práci s odstraněním se budou podílet i Domažlické technické služby, které zajistí naložení a odvoz, na specializované firmě bude jen samotná likvidace.

Dalším krokem, který by měl zamezit vzniku nepořádku na dopravním hřišti, bude umístění kamery a napojení na městský kamerový systém, aby bylo místo pod stálým dohledem městské policie. Poté budou moci následovat postihy neukázněných lidí za přestupky proti ochraně životního prostředí.

„Je to žalostný pohled. Kousek za městem a takový nepořádek. Lidé tudy okolo velmi často chodí na procházky, divím se, že jiní sem přijdou a odkládají tu staré gumy. Vždyť je mohou odvézt do sběrného dvora," konstatovala  paní Anna, která na silnici kolem dopravního hřiště venčila svého psa.

Po vyklizení pneumatik, které bude hotovo do konce února, dojde k rekonstrukci budovy, v níž je učebna i zázemí pro uskladnění pomůcek. Opravy se dočká i samotná plocha dopravního hřiště se značkami, světelnou signalizací i vodorovným značením na asfaltu.

„Stihne se to tak, aby v závěru školního roku mohla na hřišti proběhnout obvyklá dopravní výuka," plánuje místostarosta.