Již 65. chodské slavnosti a Vavřinecká pouť se uskuteční v centru Chodska. Jako tradičně se můžete těšit na slavnou mši svatou na Vavřinečku, staročeský jarmark, ukázky tradic, folkloru a i výborné chodské kuchyně a spoustu dalšího. Bohatý program čeká na několika pódiích a místech po celých Domažlicích.

Slavnostní zahájení festivalu se koná v pátek 9. srpna v 18 hodin na pódiu u brány na náměstí, kde se můžete v pořadu Ozvěny folkloru těšit na kapely Vesna, České srdce a Čankišou.

V sobotu se začíná již od 10 hod. dopoledne. Podívat se můžete jít na pódium pod Chodským hradem i pódium pod bránou, kde vás čekají tradiční i netradiční folklorní vystoupení.

Chybět nebude ani tradiční poutní mše na Vavřinečku, která proběhne od 10 hodin v sobotu i v neděli. V sobotu bude hlavním celebrantem Dominik kardinál Duka OP, arcibiskup pražský, a kocelebrovat budou Rudolf Voderholzer a další čeští biskupové.

Slavnosti doplní také doprovodný program, jako například festival Chodrockfest, výstava fotografií, promítání v kině, pouťové atrakce nebo ponocný a další.

Kdy: 9. – 11. srpna

Kde: Domažlice

Za kolik: hlavní program zdarma

Chodrockfest 2019.
FOTOGALERIE: První den Chodrockfestu rozpálila skupina Harlej