Akce se zúčastnily i ostatní sbory z blízkého okolí (Nový Kramolín, Tlumačov, Poběžovice). Mezi zúčastněnými byly také sbory hasičů z Německa (Stadlern, Weiding) včetně zástupců obcí z blízkého okolí jak z Čech, tak z Německa.
Po celou dobu bylo připravené bohaté občerstvení, na kterém se podílel Pension Pohoda z Hory Sv. Václava. Pro děti zde byly nafukovací hrady, na kterých se mohly vyřádit zdarma.

V rámci programu prošel obcí průvod s mažoretkami a dechovou hudbou, uskutečnil se nástup pozvaných hasičů včetně proslovu starosty SDH Martina Jedličky a starosty obce Jana Michala. K vidění byl také cvičný zásah JSDH Drahotín pod vedením velitele jednotky Josefa Vlčka na hořící automobil. K tanci a poslechu zahrály kapely Stavovanka, německá kapela Blaskapelln Flossenbürg, country kapela Dolejšáci a večer zahrála kapela Turbo revival. Po setmění zúčastnění zhlédli ohnivou show Fireflies.

Akce byla financována za podpory fondů z Evropské unie a štědrých darů od sponzorů.

„Počasí přálo a akce se velice vydařila. Všem patří veliké poděkování včetně dobrovolníků, kteří pomáhali s přípravami celé akce,“ říká starosta SDH Drahotín Martin Jedlička.

Výstavba vodovodu, kanalizace a čističky odpadních vod byla zahájena letos posledního dubna.
Stavební práce dokončí na přes rok