Ta se jezdí jako Memoriál Bohumila Váchala a v neděli napíše již svoje 29. pokračování. Jedná se o Veřejný závod v běhu na lyžích klasickou technikou a Přebor Plzeňského krajského svazu lyžařů, který pořádá oddíl LK Tatran Chodov. Stejně jako v sobotu se bude s největší pravděpodobností závodit na 3,3 – 3,5 kilometru dlouhém okruhu.

Přihlášku s uvedením jména, příjmení, roku narození, výkonnostní třídy a sportovního klubu závodníka je možno zaslat na emailovou adresu: hanka.vachalova@centrum.cz nejpozději do čtvrtka24. ledna.

„Loni se naše závody kryly s vrcholnými tuzemskými soutěžemi, proto účast mládeže nebyla nikterak valná. Letos očekáváme hojnější účast a těším se na start chodovských lyžařů i borců z celého Plzeňského kraje. Podmínky na tratích jsou výborné, sama jsem měla možnost se svézt na Capartické louce a je to zimní pohádka,“ láká předsedkyně oddílu Hana Váchalová.

Startovat se bude intervalově po 30 vteřinách a vše zahájí v 10 hodin kategorie předžactva na 1 kilometr. Ženám organizátoři připravili trasu dlouhou 7 km, těm zkušenějším nad 35 let pak 5 km. Všechny věkové sorty mužů čeká lahůdka v podobě 15 kilometrů. Prezentace a výdej čísel proběhne v den závodu od 8.30 do 9.30 hodin. První tři v kategorii čeká medaile a věcná cena.

Výroční schůze Klubu českých turistů Domažlice.
FOTOGALERIE: Na schůzi turistů dorazili i partneři z Furthu