„Zatím máme pro samotné město Domažlice zaregistrovány čtyři podané kandidátní listiny," uvedla v pátek dopoledne Dagmar Murinová z domažlické radnice. Toto místo funguje jako registrační úřad pro celkem 30 obcí.

„Největší nápor podle našich zkušeností očekávám v pondělí a úterý," zmínila Murinová.

V Domažlicích bude voliče po říjnových volbách reprezentovat 21 zastupitelů, stejně jako dosud.

Jako první odevzdala ve městě kandidátku KDU-ČSL. Učinila tak už 27. června. „Na její přípravě jsme pracovali od jara loňského roku. Připravili jsme ji a podali tak, aby naši kandidáti měli dostatek času se v létě věnovat svým rodinám," řekl lídr Stanislav Antoš.

Do volebního boje zasáhnou i Sdružení pro město Domažlice v čele se současným starostou Miroslavem Machem a Česká strana sociálně demokratická, kterou do volebního boje povede předchozí starosta a současný senátor Jan Látka.

Registraci svých kandidátů má za sebou i Komunistická strana Čech a Moravy. „Kandidátka KSČM v Domažlicích je podána, lídrem je Jan Pangrác," potvrdil Ladislav Urban, předseda okresního výboru strany.

„Kandidátku jsme podali ve středu, naším lídrem pro volby v Domažlicích je předseda místního sdružení v Domažlicích Jan Petráček," uvedl dosavadní zastupitel za ODS a místopředseda domažlického místního sdružení Pavel Wolf.

„Kandidátka v Domažlicích je připravena, lídrem bude Ludvík Lichtenberg," popsal za TOP 09 předseda regionální organizace Martin Kříž.

O místa v zastupitelstvu se bude ucházet i hnutí ANO. „Kandidátku jsme podali, jméno lídra zveřejníme v nejbližších dnech," uvedl Jan Benc z domažlické organizace.

Do voleb v Domažlicích se podobně jako v dalších 13 obcích regionu pokusí zasáhnout i Demokratická strana zelených. „Lídra zatím vybíráme ze čtyř možných kandidátů. Definitivně ještě nejsme rozhodnuti," konstatoval v pátek předseda strany Jiří Anderle. DSZ bude v Domažlicích kandidovat společně s nezávislými kandidáty a občanským sdružením Domažlice a okolí.