Soutěže se účastnily sbory okrsku č. 13 – Holýšov, a to družstva mužů z Kvíčovic, Neuměře a Horní i Dolní Kamenice, družstva mužů a žen z Holýšova a družstva mužů, žen a veteránů ze Štichova. Štichovské hasičky se přitom letos představily poprvé.

Nejprve se soutěžilo ve štafetě a poté následoval požární útok. Vítězové obdrželi mimo poháru za první místo i putovní pohár a každé družstvo získalo diplom za účast na okrskové soutěži.

„Štichovští si tento den opravdu užili," zhodnotila štichovská místostarostka, kronikářka a hasička Andrea Bauerová. „Před samotným dnem D však bylo mnoho dnů práce na nových bariérách, kladině, posekání hřiště, postavení stanů a zajištění všeho potřebného," dodala.

I když na sobotní den meteorologové předpovídali déšť, který se na mnoha místech regionu dostavil, Štichovským počasí přálo.

„Nepršelo a na závěr soutěže dokonce svítilo i sluníčko. Svatý Florián, patron hasičů, nás ochraňoval po celý den," poznamenala Bauerová a s tím, že nesoutěžící štichovské ženy a děti fandily celé odpoledne a závodníci se pak předvedli v nových tričkách SDH Štichov.

Po skončení soutěže následovala zábava, kterou zpříjemnil známými písněmi Milda Šobr. Pro fanoušky fotbalu pak nechybělo ani přímé vysílání fotbalového utkání Plzeň – Liberec.

„Výbor sboru štichovských hasičů děkuje všem, kteří se zúčastnili příprav i samotné soutěže. Dále všem okolním hasičským sborům a také návštěvníkům," poděkovala na závěr Bauerová. „Budeme se těšit ve Štichově na další akci," dodala.

Výsledková listina

MUŽI
1. Horní Kamenice
2. Neuměř
3. Kvíčovice
4. Dolní Kamenice
5. Holýšov
6. Štichov

ŽENY
1. Holýšov
2. Štichov

VETERÁNI
1. Štichov