V těchto dnech probíhají formality týkající se zajištění financování projektu od obcí, které se na projektu nějakým způsobem podílejí a spolupracují, probíhají náležitosti týkající se administrativního charakteru.

„Přes zimní období se bude ještě pracovat na konceptu naučné stezky, ohledně které máme navázanou spolupráci s panem projektantem, který navazuje na detailní archeologické průzkumy,“ sdělila k projektu za Svazek Domažlicko Zuzana Langpaulová.

Přes zimu, dokud nebudou listy na stromech, německá strana plánuje vytvoření filmu, který se bude natáčet za pomocí dronu. Díky tomu zde uvidíme, jak celé toto prostranství vypadá z výšky a jaké stavby jsou odkryté.

Počítá se s tím, že na jaře příštího roku by koncept naučné stezky měl být hotový a následně se začne s realizací. V dubnu místo vzniku stezky navštíví skupina německých studentů z Pasova v rámci exkurze za spolupráce pana Procházky, který jim bude na místě přibližovat historické souvislosti.

„Podrobnější informace budou známy zhruba v dubnu příštího roku, kdy už by měla startovat realizace tohoto projektu,“ uzavřela Langpaulová.

Ilustrační foto.
Kdyňští se dočkají moderní hasičské zbrojnice