„Toto místo si o zásadní opravu říkalo dlouhodobě. Nájezd k základní umělecké škole je vymletý, asfaltový koberec je rozpadlý. Dosud pracovníci Domažlických technických služeb proláklinu vysypali štěrkem a vlivem provozu se to po čase opět postupně vymlelo," popsal před začátkem stavebních prací místostarosta Stanislav Antoš.

Polorozpadlá je i opěrná zeď a venkovní kamenné schodiště, kterým čtenáři přicházejí ke knihovně. I tato místa budou při nadcházející rekonstrukci opravena.
„Z důvodů stavebních prací před naší budovou bude celá knihovna pro veřejnost uzavřena po celý červenec," potvrdila ředitelka Lenka Schirová. „Výpůjční doba půjčených knih a časopisů bude automaticky o tuto dobu prodloužena a od čtenářů nebudou vybírány sankční poplatky za pozdní vrácení," uklidňuje čtenáře Schirová.

Omezení se dotkne i sochařského sympozia Tusta Sculpta, které se bude konat v příštím týdnu.

„Nebudeme moci používat vchod do zahrady kláštera vraty v sousedství knihovny. Umělci i návštěvníci budou na místo přicházet bočním vchodem z Alejí. Běžně se těmito místy neprochází, bude to tak nevšední možnost poznat i tento prostor klášterního areálu," zmínil ředitel pořádajícího MKS Domažlice Kamil Jindřich.

Práce na opravách prostranství budou hotovy do konce července. Nová dlažba nahradí asfalt, který poté v městské památkové rezervaci zůstane už jen v polovině Kostelní ulice a na chodnících ve Steidlově a Příhodově parku.