„Od Luženic do Ždánova jsou hotové podklady a připravuje se finální povrch. V současnosti se pracuje na úseku poblíž ždánovského mlýna kolem letiště modelářů ke Klenčí,“ upřesnil starosta Klenčí Karel Smutný.

Dělníci nyní využívají příznivého počasí, včera dosypávali kamenivo na drnů zbavenou část trasy od klenečské silnice, a to od odbočky k tamnímu rybníku Panská hráz, kolem areálu Letecko–modelářského klubu Klenčí až na konec louky směřující ke Ždánovu. Tam pokračuje odstraňování drnu z polní cesty a rovnání povrchu budoucí stezky před dalšími úpravami.

Začátek prací však poznamenalo nemilé zpoždění.

„Abych to řekl kulantně, akce neprobíhá podle mých představ, a to kvůli systému výběrových řízení, kde je stěžejní nejnižší cena. Tu nabídla firma z Ústí, která nás měsíc a půl ´natahovala´ a poté odstoupila. Posléze to vzdala i firma vyhodnocená jako druhá v pořadí. Konečný zhotovitel díla měl na staveniště nastoupit 1. července, ale nakonec zahájil práce až počátkem srpna, což není právě podle mých představ,“ vysvětlil starosta Smutný.

Podle jeho slov však bude hlavně část stezky od klenečské hlavní silnice kolem letiště hojně využívána.

„Již v současnosti tam chodí hodně lidí na procházky a jezdí tam i cyklisté. Vznikne tam také vyasfaltovaný úsek, kde bude možné jezdit na in–linech,“ dodává starosta, ale netroufá si uvést datum dokončení díla.

Společně s cyklistickou stezkou vyroste u hlavní silnice do Klenčí také parkoviště a odpočívadlo. Tím by měla z okraje současné a poměrně úzké polní cesty k letišti zmizet auta rybářů parkujících po obou jejích stranách.

„Je to jedině dobře, že se tu něco děje, že se vylepšuje. I nám, rybářům, se parkoviště bude hodit. Spojí se příjemné s užitečným. Myslím si, že ohledně parkování se tu určitě s cyklisty a bruslaři domluvíme,“ řekl nám včera rybář Robert Pluhař z Chodova.