V den, kdy se měl večer rozsvěcovat vánoční strom před úřadem městyse Klenčím, si na staroušky udělal čas starosta Jan Bozděch. Rozsvítil jim jejich stromeček v DPS, pohovořil s obyvateli DPSky a předal jim drobný dárek. Podle tvrzení některých se jednalo o vůbec prvního starostu, který tak učinil.

„To vám nedokážu říci," reagoval na naši otázku starosta. „Jde nám o to, abychom tyto starší občany trochu vtáhli do dění v obci. Ve vedení městyse jsem se rozhodli, že to takhle zkusíme, a nikdo nebyl proti. Měl jsem dojem, že lidé žijící v pečovatelském domě byli spokojení a že se podařilo založit novou tradici," konstatoval starosta, který měl ten den velice hektický.

Odpoledne už byl u sousedů v Bavorsku a při večerním rozsvěcování stromu před radnicí pohovořil k občanům místostarosta Karel Hula.

„Představitele Městyse Klenčí pozval zemský rada okresu Cham pan Franz Löffler do městečka Wald, kde se konalo zakončení roku. Z důvodu dobrých přeshraničních vztahů se toto pozvání nedalo odmítnout, proto si můj zástupce vzal na starosti rozsvěcování stromečku a já jel do Německa," vysvětlil starosta.