„Dobrý den, jsem z Luženic-Luženiček u města Domažlice. Nevím jak naložit s tím, co se v naší vesnici děje v průběhu voleb. Současný pan starosta František Kopecký bude zítra dopoledne rozdávat kapry. Myslím si, že v průběhu voleb je to krajně nevhodné a cítím to tak, že je to jako úplatek občanům v průběhu voleb. Bude se tak dít dopoledne v obci Luženice u rybníka u fotbalového hřiště," podepsán Tomáš Malý.

Obvinění z uplácení 'kapříky' bylo ale mimo mísu. Kapry totiž občanům již tradičně věnují domažličtí rybáři a starosta je pouze vydával.
„To by bylo trochu pozdě, dělat si reklamu tři hodiny před koncem voleb," uvedl starosta se smíchem a celou situaci vysvětlil. „Rybník mají pronajatý domažličtí rybáři a loví ho jednou za dva roky. Do každého čísla popisného z něj věnují jednoho kapra. Že se to povedlo právě na volby, za to nemohu," řekl nám právě starosta Kopecký.

Jeho slova potvrdil i předseda domažlických rybářů Karel Amerling.
„Děláme to takhle vždycky, je to už letitá záležitost. Výlovy plánujeme dlouho dopředu a nemohli jsme v té době vědět, že budou volby."

„Proboha, co je to za nesmysl, že by nás chtěl starosta uplácet? To nemá zapotřebí. Vždyť si tady před volbami nevyvěsil ani jedinou fotku," řekli manželé Faitovi z Luženiček.

Jak se navíc ukázalo, žádného Tomáše Malého v Luženicích ani v Luženičkách nikdo nezná.
„Tady nikdo takový nebydlí. Jsme malé obce a známe se tady všichni. Tohle jméno jsme nikdy neslyšeli," dodali Faitovi a jejich slova potvrdil i starosta František Kopecký, který i bez uplácení ´kapříky´ získal při letošních volbách od občanů obou obcí, které řídí už od roku 2002, nejvíce hlasů.

František Kopecký neuvažuje o tom, že na pisatele e-mailu podá trestní oznámení.
„Takový člověk mi za to opravdu nestojí. Myslím, že by potřeboval odbornou lékařskou pomoc," dodal Kopecký.