Minulý týden se u něj onemocnění covid-19 znovu prokázalo. „Tentokrát bych na sobě nic nepoznal, nemám žádné příznaky. Nicméně jsem kvůli rizikovému kontaktu šel na test, který byl pozitivní,“ popsal.

Městský úřad v Holýšově je od včerejška zavřený. Asi polovina úředníků je totiž v izolaci či karanténě. Mezi nimi jsou i obě místostarostky a starosta. „V současné situaci nedokážeme zajistit běžný chod úřadu. Příští týden už by snad vše mělo fungovat standardně,“ přiblížil Schröpfer.

Právě on dostal koronavirus už podruhé. Nejdříve ho onemocnění skolilo loni koncem října. „Čtyři dny mi bylo opravdu špatně. Měl jsem vysoké teploty, které jsem se snažil srážet. Bolely mě svaly, vlastně celé tělo. O čich ani chuť jsem ale nepřišel. Po týdnu jsem byl z nejhoršího venku,“ líčil.

Horošovský Týn, zámecký park.
OBRAZEM: Domažlicko pod sněhovou pokrývkou

Aby po prodělané infekci posílil imunitní systém, bere od té doby pravidelně vitamín D3 a také zinek. Protože se minulý týden setkal s člověkem, u něhož se koronavirus prokázal, musel znovu na PCR vyšetření. „Přiznávám, že druhá pozitivita mě překvapila. Odborníci hovoří o tom, že imunita na covid-19 by měla trvat alespoň tři měsíce. Nicméně tělo už nějakou zkušenost s onemocněním má, možná proto ho aktuálně snáší lépe než na podzim,“ přemítal starosta.

V izolaci zůstane do soboty. Pokud se nic nezmění, do práce nastoupí příští pondělí. „Skutečně teď nemám žádné potíže. Musím samozřejmě zůstat doma, nemůžu jít ani ven odházet sníh, což mě vždycky baví. Na dálku vyřizuji některé pracovní záležitosti. Reaguji na podněty občanů. Více času ale využívám také ke čtení,“ vyjmenoval Schröpfer.

Doplnil, že se chce nechat očkovat. „Protože jsem infekci prodělal opakovaně, měl bych mít zatím protilátky. Poradím se se svým ošetřujícím lékařem, jaký postup teď zvolit,“ uzavřel.