V letošním roce žáci druhého stupně vyrazili v pondělí do okolí Staňkova, aby namísto odpoledního vyučování posbírali odpad povalující se na cestách. Mladší žáci se do úklidu svého města pustili v úterý dopoledne.

„Naše třída 7. B spolu se třídou 7. A vyrazila směrem na Mastník a rozcestí Holubí hlava, odkud jsme pokračovali po eurostezce ke Kamenici. Každá skupina vyfasovala jeden velký igelitový pytel na odpadky," popsali žáci Jakub a Tomáš Schenkovi.

„To byste nevěřili, co jsou někteří lidé schopni odhodit do přírody. V pytlích mizely pet-lahve, papíry, pleny, igelity, pneumatiky, kusy železa," vyjmenovali a dodali, že ačkoli nikomu nebylo příjemné sbírat odpadky, alespoň si uvědomili, že není dobré odhodit papír či igelitový sáček, jakmile snědí svačinu.

„A tak se přimlouváme, abyste neodhazovali odpadky na zem, ale ukládali je do popelnice či odpadkového koše. Pak nebudeme muset každoročně sbírat desítky a desítky igelitových pytlů odpadků v okolí našeho města," dodali chlapci na závěr.