Po dokončení přinese žákům SOŠ a SOU, ale i občanům, kteří halu využívají, lepší podmínky pro sportovní aktivity.

Při rekonstrukci sportovní haly, včetně sociálního zařízení a šaten, dojde na zateplení obvodových a stropních konstrukcí a výměnu oken a dveří za nové. Součástí je i regulace vytápění a dodržování doporučeného systému větrání. Po dokončení by tak hala měla být méně energeticky náročná.

V současnosti probíhá odstranění již nevyhovujících obvodových desek společně s izolací. Další práce pokračují na střechách celého areálu, kde stavební firma pracuje na budování nové střechy, která má plochu 1200 metrů čtverečních.

Rekonstrukce celé sportovní haly by měla být dokončena 8. listopadu letošního roku.

Horšovskotýnská škola letos získala na rekonstrukci celkem 7 milionů 869 tisíc korun. Z toho 40% jsou dotace od Evropské unie a Fondu soudružnosti v rámci Operačního programu životního prostředí a 60% je financováno z rozpočtu Plzeňského kraje. Již v roce 2013 získala škola z programu Plzeňského kraje také dotaci 600 tisíc na novou podlahu.

Veřejnost využívá sportovní halu přibližně z 35 procent. Jde například o trénink malých florbalistů či různé sportovní vyžití kolektivů dospělých zájemců, kterým škola tyto prostory pronajímá v době mimo vyučování.

Jaroslav Čedík